Tai Chi wordt gegeven op maandag van 10.30 uur tot 11.30 uur in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel.

Tai Chi is een bewegingsvorm van duizenden jaren oud, die zijn oorsprong vindt in China.

Met de zachte, sierlijke bewegingen op mooie muziek wordt hij door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend. Het is niet gebonden aan leeftijd, conditie, geslacht, enz.

Deze aangepaste vorm van Tai Chi bestaat uit zachte rekoefeningen en ontspannen bewegingen, die er op gericht zijn de klachten te verlichten. Er wordt nooit voorbij grenzen gegaan en er is geen “moeten”. Kleine bewegingen hebben ook effect en we gaan ook met de aandacht naar de intentie van bewegen en het vergroten van de beweging, al dan niet geholpen door visualisatie.
Mensen in een (rol)stoel kunnen uiteraard ook meedoen.

Tai Chi verbetert bovendien de lichaamshouding, brengt lichaam en geest in harmonie en versoepelt de stroom van Qi (de levensenergie, die alle lichaamsfuncties regelt en bepalend is voor gezondheid en vitaliteit). Belangrijk is ook dat Tai Chi een erg leuke groepsactiviteit is.

Tai Chi bij onze vereniging gebeurt, onder leiding van een instructeur, gemiddeld 39 maal per jaar. De bijdrage hiervoor bedraagt € 216 (2019) en wordt maandelijks via automatische incasso geïnd.


Coördinator beweeggroepen: Diny van Drongelen
0497-513965
dinyenfredvandrongelen@hotmail.com

Contactpersoon: Tineke Wouters
0497-382800
m.woutersmijs@upcmail.nl