Brochure reumatips

 

Gratis boekje ‘Reumatips’ 

 

'Reumatips' is een boekje voor en door reumapatiënten. Het boekje geeft mensen met reuma praktische tips om in hun dagelijks leven fysiek zo goed mogelijk met hun ziekte om te gaan. Wilt u praktische tips om fysiek zo goed mogelijk met uw aandoening om te gaan? Download of bestel dan het boekje.

 

 

‘Reumatips’. 

 

De regionale reumaverenigingen rond Eindhoven kregen op maandag 9 maart het eerste boekje aangeboden door reumatoloog R. Traksel. Reumatoloog R. Traksel zegt over het boekje: ‘Dit is voor het eerst dat veel praktisch tips in één boekje zijn verzameld. Erg handig voor nieuwe reumapatiënten’.  

Volgens de laatste peilingen heeft 1 op de 5 Nederlanders één of meer vormen van reuma. De verwachting is dat dit aantal in de toekomst zal toenemen. Het boekje ‘reumatips’ is samengesteld aan de hand van ingezonden tips van mensen die al jaren met reuma leven. De adviezen zijn vooral praktisch en toepasbaar; variërend van het gebruik van allesopeners, of tornmesjes tot het advies om vooral te blijven bewegen. Twee patiënten met reumatoïde artritis vertellen op welke manier zij hun ziekte een plaats in hun leven hebben gegeven, welke hulpmiddelen ze gebruiken en welke aanpassingen zij hebben bedacht. Tot slot vertelt een ergotherapeut over haar werk op de reumadagbehandeling van het Regionaal Reumacentrum Zuidoost-Brabant. Achterin vindt u een verwijzing naar verschillende relevante websites. ‘Reumatips’ wordt uitgegeven door Schering-Plough, maar is mede tot stand gekomen met behulp van input van het regionaal Reumacentrum Zuidoost Brabant en twee ervaringsdeskundigen van de Reumapatiëntenbond.

 

Clicky Web Analytics